bouwdroging

https://prizm.be/

Over Ons

Bouwdroging is ons vak

Met onze jarenlange ervaring zijn wij gespecialiseerd in de verhuur van bouwdrogers en stofbeheersingsapparatuur.

Wij werken op maat van de klant en brengen de verschillende aspecten van elke bouwplaats nauwkeurig in kaart. Daarbij houden wij rekening met alle factoren die een invloed kunnen hebben tijdens het drogings- en/of stofbeheersingsproces. Op basis daarvan verstrekken we professioneel advies om het juiste, kwaliteitsvolle materiaal in te zetten.

Met ons gedreven team bieden wij een snelle & efficiënte service aan. Zo garanderen wij een uitstekende droging waarmee wij de droogtijd maximaal verkorten en/of zorgen wij voor een optimale stofbeheersing.

DF400
DF800

DE VOORDELEN VAN BOUWDROGING

Tijdswinst

Sommige bouwmaterialen zoals chape en pleisterwerken vereisen grote hoeveelheden water. Daarbij is de verdamping van het water noodzakelijk om latere problemen te vermijden. Met de bouwdrogingstechniek zorgen wij voor een aanzienlijk snellere uitdroging zodat de werken in uw woning elkaar sneller kunnen opvolgen.

 

Besparingen

Dankzij een lagere luchtvochtigheid van uw woning, bespaart u het eerste jaar aanzienlijk op de verwarmingskosten.

 

Gezondheid

Bouwdroging verbetert drastisch de luchtkwaliteit van uw woning. Het voorkomt de vorming en de verspreiding van schimmels. Dit is niet alleen een meerwaarde voor uw woning maar komt ook uw gezondheid ten goede.

FACTOREN DIE DE BOUWDROGING BEÏNVLOEDEN

De temperatuur 

De temperatuur speelt een grote rol bij het drogen van de woning. Indien de temperatuur te laag is voor een goede droging, raden we u aan om bij te verwarmen met onze elektrische kachel.

 

De afsluiting van de woning of ruimte bij het drogen 

Het is belangrijk dat de ramen en deuren van de woning of ruimte gesloten blijven tijdens de droging. Er kan immers vocht van buitenaf worden aangetrokken door de bouwdroger waardoor de droging niet optimaal verloopt.

Wanneer u de deuren en ramen regelmatig opent, is de droging dus minder efficiënt. Uw woning gesloten houden is met andere woorden de boodschap!

 

Ventileren 

Om het droogproces positief te beïnvloeden is deskundig gebruik van ventilatoren aangewezen. Op die manier zorgen we voor een optimale luchtcirculatie zodat de droging vlugger, efficiënter en gelijkmatiger plaatsvindt.

 

Materialen 

Het ene bouwmateriaal houdt langer vocht vast dan het andere. Het vocht is nodig bij het hydratatieproces om de materialen te laten uitharden. De minimale uithardtijden moeten hierbij worden gerespecteerd. Voor vloeren:

  • zandcement: 7 dagen uitharden
  • anhydriet: 48 uur uitharden

 

Vochtmeting 

Om de droging goed te kunnen opvolgen, voert Uw Bouwdroger vochtmetingen uit.

DF400

Omdat bouwdroging ons vak is!

Doe een beroep op UW BOUWDROGER