Go back

De 5 meest gestelde vragen over bouwdrogers

Een bouwdroger kan je enorm helpen tijdens uw bouwwerken. Zo versnelt het drogen van pleister of chape aanzienlijk en kan je snel over tot schilderen of andere zaken die moeten gebeuren. Toch zit een bouwdroger nog niet standaard bij de bouwmaterialen die men denkt nodig te hebben omdat er nog veel twijfels en vragen over zijn. Om alle twijfels weg te werken hebben we hieronder de meest gestelde vragen samengevat:

DF800

Wanneer zet ik best een bouwdroger

Een bouwdroger gebruiken tijdens je werken is altijd een goed idee! Maar wanneer je dit nu precies het beste doet is sterk afhankelijk van welke soort werken er moeten gedroogd worden. Indien je pleisterwerken hebt gedaan wacht dan best 48u, zo blijft het pleister mooi glad en heb je achteraf minder moeite met je schilderwerken. Plaats je nieuwe chape dan plaats je best na een week een bouwdroger. Zo heeft de chape voldoende tijd om de hydrateren en verharden. Zo ben je zeker van sterke cement die niet kan loskomen.

Hoeveel bouwdrogers heb ik nodig?

Voor het aantal bouwdrogers dat je moet inschakelen voor de beste droogtijd ben je dan weer afhankelijk van een aantal factoren.

  • Hoe groot is de ruimte waar je wil drogen; hoe groter hoe meer bouwdrogers je zal nodig hebben.
  • Daarnaast speelt ook de indeling van de ruimte een rol; heb je veel tussenmuren of is de ruimte eerder open…het speelt allemaal een rol.
  • De aard van het product is ook niet onbelangrijk. Je hebt immers krachtige en minder krachtige bouwdrogers. Hoe krachtiger de bouwdroger hoe minder je ervan zult nodig hebben en omgekeerd.
  • Je houdt best ook rekening met de plaatsing. Wanneer je grote ruimtes moet drogen is het aantal bouwdrogers en hoelang deze moeten draaien afhankelijk van hoe ze geplaatst zijn. Dit is niet zo evident. Bij Uw Bouwdroger verzorgen wij echter de plaatsing zodat er zo efficiënt mogelijk gedroogd wordt.

Heb ik enkel een bouwdroger nodig?

Ook dit is van dezelfde factoren afhankelijk als grootte of aard. Om het droogproces nog te versnellen kan je een elektrische verwarming bij je bouwdroger plaatsen. Zo creëer je warme lucht die meer vocht kan opnemen en zo voor snellere droging zorgt. Bij Uw Bouwdroger verhuren wij combipaketten van bouwdrogers en verwarmingen. Ontdek ze allemaal hier.

Hoe werkt een bouwdroger precies?

Een bouwdroger gaat de vochtige lucht uit de te drogen ruimte zuigen. De lucht wordt vervolgens in het apparaat opgevangen door een verdamper die ervoor zorgt dat het vocht condenseert en wordt afgevoerd. De opgevangen lucht is nu gedroogd en verlaat terug de bouwdroger met een luchttemperatuur die 2°C is gestegen. Door dit proces zal de luchttemperatuur dus stelselmatig stijgen met een snellere droging als resultaat.

Hoe lang moet een bouwdroger draaien?

Indien je het juiste aantal bouwdrogers gebruikt zal je pleisterwerk ong. 1cm per week opdrogen. Meestal is pleisterwerk 2cm dik dus reken hier maar dat je je bouwdroger een tweetal weken zult nodig hebben. Voor chape is de droogtijd nog moeilijker te voorspellen omdat er zoveel factoren meespelen…En is het zelfs gevaarlijk hier een uitspraak over te doen. Daarom bieden we bij Uw Bouwdroger een gratis vochtopmeting aan bij levering en kunnen zo voor u beter inschatten hoe lang het drogen zal duren.

Heb je nog vragen of wil je direct een bouwdroger huren? Neem contact met ons op via onderstaande knop en wij bezorgen je een offerte op maat aan de best mogelijke prijs met de meest complete service.