vochtige muren bekijken met een vochtmeter

De vochtmeter: een onmisbaar instrument voor uw bouwdroger

Bij chape- en pleisterwerken worden zeer grote hoeveelheden water verbruikt. Dit heeft als gevolg dat de vochtigheidsgraad in je woning zal toenemen. Om ervoor te zorgen dat de verdere afwerking van je huis zoals de vloeren geen problemen kent, moet het vocht voldoende kunnen uitharden. Dit kan op natuurlijke wijze of door het proces een handje te helpen dankzij een bouwdroger. Maar hoe weet je nu wanneer het vocht volledig is weggetrokken? Daarvoor gebruik je een vochtmeter.

Er zijn verschillende redenen waarom mensen vochtmetingen uitvoeren in hun woning. Naast het controleren van de chape- en pleisterwerken wordt het ook gebruikt voor:

  • Controle van de luchtvochtigheid in de woning
  • Opsporen van lekken
  • Controle van de isolatie

Bij uw bouwdroger voeren we steeds een meting uit voor aanvang van de werken. Zo kunnen we het exacte vochtgehalte in de woning bepalen. Na het gebruik van onze toestellen voeren we opnieuw een vochtmeting uit. Zo kan je zelf de optimale droging waarnemen.

Welke soorten vochtmeters zijn er?

Om vocht in een woning op te sporen maak je gebruik van een vochtmeter, maar ook hier heb je verschillende variaties.

1. De destructieve vochtmeters

Deze vochtmeters worden meestal gebruikt tijdens een ruwbouwproject of renovatie. Je gaat namelijk de steekpennen in het materiaal duwen om de meting uit te voeren. Hierdoor raakt je wand of muur ligt beschadigt.

2. Niet-destructieve vochtmeters

Deze vochtmeters behouden jouw materiaal. Het enige wat je hoeft te doen is de kop tegen de wand of muur plaatsen.

3. Hygrometer

Met een hygrometer meet je de luchtvochtigheid in een ruimte. Het geeft het percentage waterdamp weer in de lucht, ten opzichte van de maximale hoeveelheid waterdamp. Wat de ideale luchtvochtigheid in een woning is ontdek je hier.

De vochtigheid in jouw woning zelf controleren? Hou er dan rekening mee dat je voor een degelijk toestel al snel €300 kwijt bent. Een andere optie kan zijn dat je gebruik maakt van de service van uw bouwdroger. We meten het vocht voor jou en leveren de juiste toestellen die je kan huren om het vocht te laten verdwijnen.

Wil je meer weten over het huren van onze toestellen of onze service? Neem dan contact met ons op en we beantwoorden je vragen graag.

Laat een reactie achter