Bouwdroger gecombineerd met een ventilator in een open ruimte in een woning

Waarom een bouwdroger combineren met een ventilator?

Wil je op de meest efficiënte manier het vocht uit de woning halen nadat de chape- & pleisterwerken hebben plaatsgevonden? Dan kies je best voor de combinatie van een bouwdroger met een ventilator.

Een bouwdroger

Een standaard bouwdroger is altijd uitgerust met een interne ventilator. Deze zuigt de lucht naar binnen in het toestel. Waarom zou je dan nog een tweede toestel nodig hebben? De reden is simpel: het interne ventilatiesysteem alleen is soms niet krachtig genoeg om grotere oppervlakken te behandelen.

Een woning bestaat nooit uit 1 grote, open ruimte. Na de living komt de keuken, daarna nog een badkamer en misschien zelfs nog een berging. Al het vocht moet uit deze verschillende ruimtes worden weggehaald bij een optimale droging. Met een tweede ventilator zorg je voor een uitstekende luchtcirculatie. Daardoor zal de vochtige lucht nergens blijven hangen in de woning.

Bij het drogen van zowel het gelijkvloers als de bovenverdieping is het aangeraden om meerdere toestellen te gaan inzetten. Voor optimale resultaten moet je minstens 1 bouwdroger in combinatie met een ventilator op elke verdieping inzetten. Je zal zien dat dit de droogtijd aanzienlijk verlaagt.

De ventilator

De extra ventilator is zo krachtig dat het toestel tot 1000m³ lucht per minuut kan verplaatsen. Door de jarenlange ervaring van Uw Bouwdroger weten we met een bezoek aan jouw werf welke toestellen en hoeveel er nodig zijn.

Een ventilator is dus geen verkooptruc, maar van essentieel belang om grote kosten in de toekomst te vermijden. Een bouw die niet droog genoeg is, is nefast voor de verdere afwerking van de woning.

 

Meer weten over de toestellen van Uw Bouwdroger? Neem contact op via 0472/ 33 86 26 – 0475/ 21 86 24 of stuur een e-mail naar info@uwbouwdroger.be. 

Laat een reactie achter