Ventilatiesysteem vs. Bouwdroger

Vaak gaan mensen er vanuit dat vocht in de woning kan verwijderd worden door het ventilatiesysteem. We moeten je helaas teleurstellen, maar deze redenering is fout. De beste, maar vooral gezondste oplossing is en blijft een bouwdroger.

Een ventilatiesysteem

Het doel van een ventilatiesysteem is om de vuile lucht uit de woning te halen. Het systeem zuigt deze vuile lucht op en gaat deze filteren. In sommige gevallen wordt de vuile lucht afgevoerd naar buiten toe. Op deze manier blijft er enkel propere lucht over in de woning.

bouwdroger verhuur

Waarom niet geschikt als bouwdroger?

Bij chape- & pleisterwerken wordt gebruik gemaakt van een grote hoeveelheid water. Dat vocht komt tijdens de werken in de woning terecht, maar moet er natuurlijk ook terug worden uitgehaald.

Het ventilatiesysteem zal de vuile lucht opzuigen en filteren. Echter is de hoeveelheid zo groot waardoor het systeem niet in staat is om het helemaal uit de leidingen te verwijderen. Het vocht zal zich opstapelen in de buizen.

Het gevolg is de creatie van schimmels. Deze krijg je nooit meer uit de leidingen tenzij je deze laat schoonmaken door een professionele firma. Dit is een kost die je liever uitspaart tijdens de eerste jaren.

Ga je er toch vanuit dat het ventilatiesysteem de woning zal drogen, zal je niets vermoedend je intrek nemen in de woning. De propere lucht die uit het systeem terug in de woning moet komen, zal nooit meer helemaal schoon zijn doordat het steeds door de schimmels wordt geblazen.

Vermijd de kost om je leidingen schoon te laten maken en maak gebruik van een bouwdroger in plaats van je ventilatiesysteem. Het komt je afwerking ten goede, maar vooral ook je gezondheid.

Klaar om de sprong te wagen en een bouwdroger te installeren? Neem contact met ons op via 0472/ 33 86 26 – 0475/ 21 86 24 of via e-mail op info@uwbouwdroger.be.

Laat een reactie achter