Zorgen bouwdrogers voor schade?

Hierop is maar een juist antwoord te geven en dat is neen. Het gebruik van bouwdrogers zal geen schade toebrengen aan je woning. Je hoeft dus niet jouw woning natuurlijk te laten uitdrogen, maar kan ook gewoon kiezen voor de snellere en makkelijkere oplossing van een bouwdroger.

Condensatiedroger

Een bouwdroger wordt ook wel eens een condensatiedroger genoemd. Dit toestel zal dan ook enkel de lucht drogen die in zijn omgeving hangt en naar binnen gezogen wordt. Een standaard bouwdroger is niet uitgerust om muren aan te vallen en alle lucht eruit te halen. Het vocht wordt slechts geleidelijk aan afgegeven.

Absorptiedroger

Het toestel waarmee een bouwdroger vaak verward wordt is de absorptiedroger. Deze gaat inderdaad de muren aanvallen en het vocht eruit trekken. Het wordt dan ook vooral gebruikt bij een woning met brandschade. Daar moet al het vocht van het blussen uit de woning worden gehaald. Hier kunnen dan ook scheuren ontstaan.

Een absorptiedroger mag je nooit gebruiken bij een nieuwbouw of renovatie woning. Het nodige vocht moet uit de ruimtes gehaald worden, maar er zal altijd een bepaald percentage overblijven in de materialen. Net zoals er in de lucht ook steeds een deeltje vocht overblijft.

Ga je toch drogen tot alle vocht eruit is gehaald zou je scheuren krijgen.

Onthoud dus vooral dat je niet moet gaan voor natuurlijk drogen uit schrik voor schade. Een bouwdroger zal nooit schade of scheuren toebrengen aan de woning.

Laat een reactie achter