in welke situatie kan je best een bouwdroger inzetten

Wanneer een bouwdroger inzetten?

Vraag je je ook af wanneer je best een bouwdroger inzet? Alles is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie, maar kom enkele vaak voorkomende situaties in deze blog te weten.

Moment 1: beton

De eerste stap in de opbouw van een woning is het plaatsen van beton. Dit vormt de basis voor de verdere bouw van de gehele woning. Beton wordt gemaakt van cement, zand, grind en water. Dit water moet eruit gehaald worden om te voorkomen dat de isolatie niet zou hechten. Ziehier het eerste moment waarop een bouwdroger van pas kan komen.

Moment 2: chape- & pleisterwerken

Het ideale moment om een bouwdroger te plaatsen bij een renovatie en/of nieuwbouw is na de uitvoer van de chape- en pleisterwerken. Bij de uitvoer van chape- en pleisterwerken gebruik je immers een grote hoeveelheid water. Het overtollige vocht kan na deze werken makkelijk verwijderd worden met behulp van een bouwdroger. Zo kan je zonder problemen starten met de afwerking van de woning.

Volgen het plaatsen van beton, chape en de pleisterwerken zich snel na elkaar op? Dan raden we bij Uw Bouwdroger aan de toestellen pas te huren nadat alle werken zijn uitgevoerd. Zo kan in 1 keer al het overtollige vocht uit de woning worden gehaald.

Moment 3: dakwerken

Als laatste wordt een bouwdroger ook ingezet wanneer een bouw lang heeft opengestaan vooraleer het dak werd geplaatst. In zo’n situatie kunnen de stenen veel regen opgeslorpt hebben. Bijgevolg zijn de muren zeer vochtig. Een bouwdroger kan dan van pas komen om het vocht te onttrekken, vooraleer de pleisterwerken worden aangevat.

Gevolgen van het niet zetten van een bouwdroger

Een eerste belangrijk gevolg is het loskomen en scheeftrekken van de gyproc. Gyproc is namelijk een materiaal dat zeer gevoelig is voor vocht.

Door de aanwezigheid van vocht kan er ook schimmel optreden. Schimmels zijn nefast voor de gezondheid en worden dus best vermeden.

Tenslotte kan het aanwezig zijn van vocht ook gevolgen hebben voor je interieur. Een houten keuken of binnendeuren kunnen bol komen te staan doordat hout het vocht opneemt. 

Bespreek jouw persoonlijke situatie met Uw Bouwdroger via 0472/ 33 86 26 – 0475/ 21 86 24 of info@uwbouwdroger.be

Laat een reactie achter